7INK
construction, Boston, co-living, inclusive, shared, multi-family, residential
23502
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23502,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
  • Exterior Photograph by Raj Das of 7INK building in Boston - dusk shot.
  • Exterior Photograph by Raj Das of 7INK building in Boston - dusk shot.
  • Interior Photograph by Gunnar of Flaunt showing 7INK communal space with mural and leather seating..
  • Interior Photograph by Connie Zhou of common space lobby area of apartment building
  • Interior Photograph by Connie Zhou of apartment common space bar area
  • Interior photography by Connie Zhou of apartment building lobby with mailboxes, large staircase, and old Boston Garden score board.
  • Interior photograph of common space in apartment building with a large dining table
  • Interior photography by Connie Zhou of apartment building workspaces with frosted glass and large numbers 1, 2, 3, 4 on glass.
  • Exterior photograph by Connie Zhou of Boston apartment roofdeck with furniture and city skyline view
  • Exterior photograph by Connie Zhou of showing roofdeck with a bar area, seating, and headhouse with 7INKBoston.com mural
  • Interior Photograph by Connie Zhou of bicycle room
  • Exterior Photograph by Gunnar of Flaunt showing entirety of 7INK building front facade.
  • Exterior Photograph by Gunnar of Flaunt showing entirety of 7INK building back facade.
  • Exterior Photograph by Raj Das of 7INK building in Boston
  • Exterior Photograph by Raj Das of 7INK building in Boston - showing main entry which tilts out.

7INK

BOSTON, MA

This 148,580 SF high-rise tower includes 180 shared suites and micro-studios, and is Boston’s first major inclusive living development. All units come furnished and receive complimentary weekly cleaning with fresh linens, towels and a replenishment of bath amenities. The inclusive experience also provides residents with Wi-Fi, cable TV, and a regular calendar of curated social activities. The 14-story building has a large first floor amenities area along with a fifteenth story roof top penthouse and deck overlooking Boston.

 

The site is extremely tight and directly adjacent to the Whole Foods Market loading docks which remained open throughout construction. The foundation consists of 110’ +/- 16” precast piles with pile caps and grade beams. Steel was erected with a tower crane. The exterior is made up of metal panels, curtain wall and punched windows erected from hydro-mobiles.

CLIENT

National Development

ARCHITECT

Elkus Manfredi

SIZE

148,580 SF

PROJECT COST

$75.5 Million