New England Institute of Technology Residence Hall
22739
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22739,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

New England Institute of Technology Residence Hall

EAST GREENWICH, RI

The 122,000 SF, 416-bed new residence hall for New England Institute of Technology (NEIT) was the first residence hall in the history of the school which marks their transition from a commuter-centric campus to a traditional college campus. The building is an elegant blend of New England materials consisting of stone and metal panel/shingle cladding, red brick, pitched roofs, and vertical copper standing seam metal entry facades. The first floor consists of a variety of support spaces such as a community kitchen; multi-purpose function spaces; conference rooms; administrative rooms; laundry and trash rooms.

The project was delivered in a Design-Build methodology in collaboration with Elkus Manfredi and Brailsford Dunlavey.

 

CLIENT

New England Institute of Technology

ARCHITECT

Elkus Manfredi Architects

PROJECT COST

$30 Million

SIZE

122,000 SF