NEIT Veterinary Tech Lab Fit-up
Laboratory, Veterinary, College, Institutional, University, MEP/FP, Design-Build
25092
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-25092,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
  • Interior Photograph by DBVW Architects of a veterinary lab technician educational facility.
  • Interior Photograph by DBVW Architects of a veterinary lab technician educational facility.
  • Interior Photograph by DBVW Architects of a veterinary lab technician educational facility, surgery area.
  • Interior Photograph by DBVW Architects of a veterinary lab technician educational facility, dental area.
  • Interior Photograph by DBVW Architects of a veterinary lab technician educational facility, lab area.
  • Interior Photograph by DBVW Architects of a veterinary lab technician educational facility, teaching area.

NEIT Veterinary Tech Lab Fit-up

East Greenwich, RI

Cranshaw renovated the third floor of the New England Institute of Technology’s primary campus building to accommodate new laboratories for the school’s Veterinary Technology Program. After completing the campus’ first residence hall in 2017, our team was thrilled to again transform the campus with this state-of-the-art facility. One team member in particular has a special tie to the project. Assistant Superintendent Jackson Bennett is an NEIT alum and started his career with Cranshaw as a co-op during Cranshaw’s construction of the campus’ residence hall.

 

The renovated space includes an operating room with a scrub-in area; labs including those for dental surgery, pharmacology/pathology and nursing; a radiology and an X-ray room which have lead-lined partitions and leaded glass; as well as an entry, classrooms, offices and storage. In addition, our work also included a gated loading/unloading area at the rear loading dock, as well as a fenced-in animal relief area.

 

Working in an active building, we understood the importance of coordinating with NEIT’s operations to ensure minimal disruption. Our team  worked closely with the building’s staff to schedule deliveries, coordinate rubbish removal and minimize the impact of noise and dust-producing activities. Our scope of work included selective interior demolition and casework. Cranshaw was responsible for working with and orchestrating the Design-Build MEP/FP team’s work.

 

Photos by: DBVW Architects

Client

New England Institute of Technology

Architect

DBVW Architects

Size

11,000 SF